Suoraan sisältöön

Julkaistu 29.09.2023

Tapahtumarikas ennakointisyksy Etelä-Savossa!

Tervetuloa osallistumaan Punos-hankkeen tulevaisuutta luotaaviin tapahtumiin: oppimaan, innostumaan ja verkostoitumaan.

18.10.2023 klo 9-12 Tekoäly ja tulevaisuuden osaaminen -tapahtuma. Miten Etelä-Savon haasteita voidaan tulevaisuudessa ratkoa digitalisuuden avulla?

Työpajassa kuullaan alustuksia tekoälyn kehityksestä, Etelä-Savon tulevaisuuden skenaarioista, Punos -hankkeesta, sekä Savostamosta ekosysteemistä ajattelua -hankkeesta. Kuulet myös Savostamo -sivustosta. Savostamo on Etelä-Savon koulutustarjonnan ideapankki, josta löytyy monipuolinen kattaus erilaisia oppimisen ja kehittämisen polkuja meille kaikille.

Työpajassa tarkastellaan Etelä-Savon tulevaisuuden haasteita ja sitä voidaanko niitä ratkoa digitaalisesti. Työpajassa pääset myös testaamaan tekoälyä haasteiden ratkaisemisessa. Haasteita lähestytään Savostamo -sivuston tulevaisuuden ammattien näkökulmasta: https://www.savostamo.fi/tulevaisuuden-tyo

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Etelä-Savon maakuntaliiton ESR-rahoitteinen Punos - Osaamisen verkostot ja toimintatapojen kehittäminen Etelä-Savossa -hanke, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun AKKE-rahoitteinen Savostamosta ekosysteemistä ajattelua -hanke, sekä Otavan opisto.

Lue lisää ja ilmoittaudu: https://link.webropol.com/ep/tekoaly2023

2.11.2023 klo 12-15 Etelä-Savon Kohtaantofoorumi: Osaamisen skenaariot 2040

Tervetuloa mukaan Etelä-Savon Kohtaantofoorumiin, sukeltamaan tekoälyn, kansainvälisyyden ja osaamisen tulevaisuuden syövereihin!  Teknologiavaikuttaja Taneli Tikka avaa puheenvuorossaan ovia tekoälyn maailmaan ja sen vaikutuksia tulevaisuuteemme ja elokuvaohjaaja Dome Karukoski kuvaa omaa kansainvälistymismatkaansa pienestä Lepsämän kylästä Hollywoodiin. Yhdessä pohdimme tulevaisuuden osaamisen teemaa ja laadimme skenaarioita vuoteen 2040.

Tilaisuuden järjestää Etelä-Savon maakuntaliiton ESR-rahoitteisen Punos - osaamisen verkostot ja toimintatapojen kehittäminen Etelä-Savossa -hanke yhteistyössä Europe Direct Etelä-Savon tiedotuspisteen kanssa. Paikan päälle Muistiin mahtuu 50 nopeinta ilmoittautunutta ja TEAMSin välityksellä on myös mahdollista osallistua.

Lue lisää ja ilmoittaudu: https://esavoennakoi.fi/kohtaantofoorumi

16.11. klo. 14–17 Teams Loskaa niskaan! - haasta oppilaitokset auttamaan osaamiskysymyksissä

Yrittäjä ja työnantaja! – tule mukaan ja esitä meille kysymyksiä, ajatuksia ja parantamisehdotuksia osaamiseen ja työvoiman saantiin liittyvissä kysymyksissä. Vaarana on saada meidät kylään pullien kera!

Työpajassa kuulet paikallisten yritysten löytämiä ratkaisuja ja menestyksen avaimia. Kerää parhaat vinkit omaan työkalupakkiisi. Pääset vaihtamaan ajatuksia muiden kanssa ja tuulettamaan sanaista arkkuasi. Me kuuntelemme ja etsimme ratkaisuja. Työpaja järjestetään Teamsissä 16.11.2023 klo. 14–17.

Työpajan järjestää Etelä-Savon maakuntaliiton ESR-rahoitteinen Punos - osaamisen verkostot ja toimintatapojen kehittäminen Etelä-Savossa -hanke yhteistyössä Savonlinnan kesäyliopiston, Mikkelin kesäyliopiston, KasvuEsedu Oy:n, Ammattiopisto Samiedun ja Sami-Palvelut Oy:n, sekä Xamk Pulsen kanssa.

Työpaja on tarkoitettu yrittäjille ja työnantajille.

Lue lisää ja ilmoittaudu: https://link.webropol.com/ep/loskaa