Suoraan sisältöön

Uutiset

Ennakointi vahvemmin osaksi lainvalmistelua

22.11.2022

Ennakoinnin ja tulevien sukupolvien huomioimisen tulisi olla yhä vahvemmin lainvalmistelua. Näin todetaan valtioneuvoston tulevaisuusselonteon toisen osan tueksi tehdyssä tutkimuksessa. Siinä tarkasteltiin ennakointityötä sekä tulevien sukupolvien edustamista ja oikeuksia lainvalmistelussa. Tarkastelussa on kansallinen ja kansainvälinen lainvalmistelu.

Etelä-Savon yritysten odotukset heikentyneet – työvoiman saatavuus askarruttaa (ELY-keskus)

24.10.2022

Syyskuussa julkistetun pk-yritysbarometrin mukaan Etelä-Savon yritysten suhdanneodotukset olivat selvästi heikentyneet alkuvuodesta. Barometrin mukaan yritykset ovat huolissaan energian kallistumisesta sekä Venäjän sotatoimien heijastusvaikutuksista yritystoimintaan. Eniten Etelä-Savon yrityksiä huolestuttaa tuotteiden vähentynyt kysyntä, tuotantokustannusten nousu sekä yleisen epävarmuuden lisääntyminen.

Euroopan komission strategisen ennakoinnin raportti

08.08.2022

Euroopan komission tuore ennakointiraportti ”Vihreän ja digitaalisen siirtymän yhteenkytkeminen uudessa geopoliittisessa ympäristössä” luotaa vuoteen 2050 saakka. Se on laadittu vuonna 2022 nopeasti muuttuneessa geopoliittisessa tilanteessa.

Tilannekuvatietoa Etelä-Savon maatalouden työvoiman tarpeesta

21.06.2022

Etelä-Savon TE-toimisto tuottaa säännöllisesti toimialakohtaisia artikkeleita, jotka kokoavat ajankohtaista tilannekuvaa maakunnan kannalta keskeisten toimialojen tilanteesta ja näkymistä. Maataloutta koskevasta artikkelista käy ilmi, että Etelä-Savossa työskentelee paljon kausityöläisiä ja työvoiman tarve vaihtelee voimakkaasti satokauden mukaan.

Esavoennakoi 360° - Etelä-Savon ennakointihankkeen 2019-2022 päätöstilaisuus

26.01.2022

Esavoennakoi 360° -hanke on päättymässä maaliskuun lopussa ja hankkeen loppuseminaari järjestetään 14.2.2022 klo. 13 – 16. Tilaisuudessa Keynote -puheenvuorona toimii futuristi Stefan Hyttforssin tulevaisuusaiheinen puheenvuoro. Tilaisuudessa julkaistaan myös Etelä-Savon skenaariot vuodelle 2050, joita on syksyn aikana laadittu osallistavilla työpajoilla. Tilaisuudessa esitellään lisäksi Etelä-Savon osaamistarpeiden ennakoinnin toimintamallin pilotointia, sekä maakunnassa tehtävää tilanne- ja tulevaisuuskuvatyötä.

Etelä-Savon elinkeinoelämän näkymät positiivisia

25.10.2021

Elinkeinoelämän kokonaisnäkymät ovat Etelä-Savossa puolen vuoden ja vuoden tähtäimellä positiiviset. Koronan vaikutukset jäivät Etelä-Savon yrityksille lievemmiksi kuin vielä viime syksynä odotettiin.