Suoraan sisältöön

Uutiset

Raportti alueellisen osaamistarvekyselyn tuloksista

04.08.2023

Jotpan ja Opetushallituksen tuoreessa raportissa esitellään keväällä 2023 toteutetun alueellisen osaamistarvekyselyn tuloksia, vertaillaan niitä Osaamisen ennakointifoorumin (OEF) toteuttaman valtakunnallisen osaamistarvekyselyn tuloksiin sekä nostetaan esille alueellisessa kyselyssä ehdotettuja osaamisen kehittämisen ratkaisuehdotuksia alueellisiin työvoiman osaamistarpeisiin liittyen.

Euroopan komission strategisen ennakoinnin raportti 2023

03.08.2023

Heinäkuussa julkaistussa ennakointiraportissa analysoidaan toimintatapoja kestävyysnäkökohtien ja ihmisten hyvinvoinnin asettamiseksi Euroopan avoimen strategisen riippumattomuuden ytimeen. Raportissa esitetään kymmenen konkreettista toimenpidettä tavoitteiden saavuttamiseksi.

Etelä-Savon osaamisen tulevaisuuskuvia rakennetaan vuodelle 2040

03.04.2023

Kuluvan vuoden aikana rakennetaan Etelä-Savon osaamisen tulevaisuuskuvia erilaisten sähköisten menetelmien kautta. Esavoennakoi-sivustolla on nyt auennut ensimmäinen kierros, jossa vierailija pääsee kertomaan näkemyksiään osaamisen tulevaisuuden trendeistä, teeman ympärillä pyörivistä verkostoista ja toimijoista sekä oleellisista tietolähteistä.

Kunnat muutoksessa (KUMU 2030) hanke on käynnistynyt!

31.03.2023

Helsingin yliopiston Ruralia-instituutissa on käynnistynyt hanke, jonka tarkoituksena on tutkia Etelä-Savon kuntien asemoitumista hallinnon rakennemuutoksen ja kestävyysmuutoksen synnyttämässä kaksoismurroksessa.

Valtakunnallinen alue-ennakoinnin seminaari 1.-2.6. Mikkelissä

22.03.2023

Lämpimästi tervetuloa valtakunnalliseen alue-ennakointiseminaarin 1.-2.6. Mikkeliin, lähdetään yhteiselle tutkimusmatkalle osaamisen tulevaisuuteen! Vuosittain järjestettävä alue-ennakoinnin seminaari kokoaa yhteen kaikki aluekehityksestä ja tulevaisuudesta kiinnostuneet. Tapahtuma järjestetään kesän alussa Etelä-Savossa, Mikkelissä sekä virtuaalitoteutuksena.

Kansainvälisen toimintaympäristön muutosten vaikutukset Itä- ja Pohjois-Suomen aluekehitykseen

20.01.2023

Kansainvälisen toimintaympäristön muutoksen vaikutukset aluekehittämiseen Itä- ja Pohjois-Suomessa -selvityksessä on tarkasteltu vuonna 2022 alkaneen Venäjän hyökkäyssodan vaikutuksia aluekehittämisen Itä- ja Pohjois-Suomessa liikenteen ja logistiikan, turvallisuuden, energiatalouden ja huoltovarmuuden, kansalaisyhteiskunnan, työvoiman ja koulutuksen ja elinkeinojen näkökulmasta. Pohjois-Karjalan maakuntaliiton tilaama selvitys kattaa suurimman osan maata: Etelä-Savon, Kainuun, Keski-Pohjanmaan, Lapin, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjois-Savon. Selvityksen toteutti TK-Eval Ay.

Etelä-Savon tulevaisuuden osaamistarpeita työstetään kohtaantofoorumissa 23.2.2023

18.01.2023

Kohtaantofoorumi järjestetään 23.2.2023 klo 13-16. Foorumissa käynnistetään osallistava, vuoden 2023 aikana toteutettava osaamisteemainen tulevaisuusprosessi. Myös valtakunnallisen osaamisen ennakointifoorumin (OEF) alueellistaminen etenee, ja samassa tilaisuudessa jatketaan työskentelyä Etelä-Savon kannalta merkittävien ammattialojen näkymistä.

Kysely Etelä-Savon tulevaisuuden osaamistarpeista käynnissä

18.01.2023

Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus (JOTPA) sekä Opetushallitus ovat toteuttamassa Osaamisen ennakointifoorumin osaamistarve-ennakoinnin ja keskipitkän aikavälin työvoiman kysynnän ja tarjonnan kohtaannon alueellistamista. Osana tätä alueellistamista JOTPA toteuttaa alueellisesti ammattialakohteiset osaamistarvekyselyt.