Suoraan sisältöön

Uutiset

Erityisesti yrityksiä kaivataan nyt mukaan tulevaisuuskeskusteluihin

23.09.2021

Etelä-Savossa päätöksentekijät ovat uuden edessä. Koronapandemian jälkeiseen aikaan on katsottava ja luotava suuntaviivat elinvoimaiselle tulevaisuudelle. Kristallipalloa tulevaisuuden tuntemiseksi ei ole niin yrityksillä kuin kuntapäättäjilläkään, mutta tietoa ja tukea strategisen päätöksenteon tueksi on tarjolla.

Syksyn pk-yritysbarometri on julkaistu

01.09.2021

Etelä-Savon alueella toimivien pk-yritysten yleiset suhdannenäkymät ovat pääosin heikommat kuin lähialueiden pk-yrittäjien ja koko suomen alueen pk-yrittäjien vastaavat näkymät. Vaikka näkymät liikevaihdon kehityksen suhteen ovat positiiviset, ovat nekin hieman lähialueita heikommat.

Kuuntele ELYnvoimaa podcast Etelä-Savon ennakointityöstä

09.06.2021

Ennakoinnilla on vankat perinteet Etelä-Savossa. Ennakointitieto on eri lähteistä kerättävän tiedon hyödyntämistä johtamisen työkaluna ja päätöksenteon pohjana. ELYnvoimaa-podcastien jaksossa 9 ennakoinnin merkityksestä ovat keskustelemassa ELY-keskuksen Merja Toijonen ja Maakuntaliiton Hanna Kautiainen. 

Alueellisissa kehitysnäkymissä varovaista positiivisuutta

10.05.2021

Koronakriisi on koetellut alueiden taloutta ja työllisyyttä jo yli vuoden, mutta nyt on varovaista positiivisuutta ilmapiirissä. Parantuneiden odotusten taustalla on oletus koronarokotusten ripeästä etenemisestä ja sen myötä tautitilanteen helpottumisesta sekä rajoitusten purkamisesta.

Etelä-Savon osaamistarvekysely 1, 2020 tulokset

08.01.2021

Etelä-Savon osaamistarvekysely on toteutettu 16.10. – 13.11.2020. Kyselyyn on vastannut 31 asiantuntijaa. Kyselyn tarkoituksena on ollut kartoittaa osaamistarpeiden ennakoinnin nykytilaa ja kehittämiskohteita Etelä-Savossa.