Suoraan sisältöön

Kunnat muutoksessa-hankkeen työraportti

Kunnat muutoksessa (KUMU)-hanke etenee Etelä-Savossa vauhdilla, ja olemme juuri julkaisseet hankkeen ensimmäisen työraportin!

Raportissa esitellään Etelä-Savon kuntien strategisia linjauksia sekä kuntajohdon ja -päättäjien näkemyksiä kahdesta kuntia koskevasta ajankohtaisesta suuresta muutoksesta: hallinnon rakennemuutoksesta ja kestävyysmuutoksesta.

Raportissa ei kuvata yksittäisten kuntien tilannetta vaan luodaan kokonaiskuvaa tilanteesta Etelä-Savossa. Haastattelu- ja dokumentti aineistoa esitellään tarkoituksella laajasti, kuntakentän ääntä monipuolisesti käyttäen.

Työraporttia esitellään seuraavassa Studia Localis -seminaarissa 8. helmikuuta, johon kuntapäättäjät kutsutaan vielä erikseen.

Muistutamme myös, että tämän vuoden (2024) aikana on tarkoitus hahmotella Etelä-Savon kuntia yhdistäviä tulevaisuuspolkuja, joita voidaan jatkossa hankkeen järjestämissä tulevaisuustyöpajoissa työstää eteenpäin.

Vastaamme mielellämme mahdollisesti esiin nouseviin kysymyksiin ja kommentteihin: torsti.hyyrylainen@helsinki.fi tai annamari.e.kiviaho@helsinki.fi.